Profiel

LINT landscape architecture is opgericht door de landschapsarchitecten Alexander Herrebout en Gerwin de Vries in 2011 en heeft vestigingen in Utrecht en in Middelburg. LINT functioneert als landschapslaboratorium waarin wordt gewerkt aan relevante landschappelijke vraagstukken als kustversteviging, wateropgaven, energielandschappen, nieuwe vormen van ecologie en infrastructurele opgaven. Het werk varieert van kleine landschappelijke interventies tot grootschalige plannen voor de lange termijn. LINT wil ontwerpen maken die zowel relevant, zintuiglijk als precies zijn.

Gerwin en Alexander wonnen de eerste prijs in de International Archiprix en ontvingen beide een startstipendium van het fonds BKVB. Beide zijn als docent betrokken bij het onderwijs op NHTV Urban Design Breda, HKU Spatial Design Utrecht en Larenstein Landscape Architecture Velp. Het werk van LINT is onderdeel geweest van verschillende publicaties en (internationale) exposities.

Gerwin de Vries, eigenaar/landschapsarchitect (CV)

Alexander Herrebout, eigenaar/landschapsarchitect (CV)

Werknemers sinds 2011: Rebecca Smink, Mans Weghorst, Josje Hoefsloot, Wolf Compernolle, Rui Pedro Fernandes, Joanne de Bruin, Federico Lia, Sophie van Eeden, Sander Smits, Cyriel Hochstenbach, Jasper Massink, Vincent Janssen, Hendrik van Beek, Anouk Anne Langeveld, Floris Grondman, Jeroen Castricum, Floor van Wulfften Palthe, Toon Roozen, Jonas Papenborg, Remco van der Togt, Frank Jurien Dam