Hoogvliet Vista

Hoogvliet Vista is het met de tweede plaats bekroonde voorstel voor de besloten prijsvraag Eyecatcher Hoogvliet in Rotterdam. LINT stelt voor om de Panoramaheuvel in Hoogvliet te bekronen met drie observatiehutten gericht op de industrie, de wijk en het park en deze door twee routes te verbinden met het park.

De heuvel wordt ingezaaid met een wit bloemenmengsel, dat zowel de diversiteit aan planten in het park zal vergroten als nieuwe fauna aantrekt.

De heuvel heeft twee routes: een snelle route snijdt als een zigzag door de vegetatie naar boven en geeft de heuvel een gezicht naar de wijk en een snelle toegang tot de top. Een langzame en minder steile route leidt mensen die minder goed ter been zijn rondom de heuvel naar boven. Aan het eind komen de paden bij elkaar. Op strategische plekken worden objecten geplaatst om op te zitten of gemaakt zijn voor bijen en vlinders.

Het pad bovenop de heuvel wordt doorgetrokken in de observatiehutten. Deze hutten bieden zicht op het park, de wijk Hoogvliet en de petroleumhavens. In de observatiehutten wordt de natuurbeleving versterkt doordat er verschillende typen nestkasten in de constructie worden opgenomen. De trap naar de hutten kan op verschillendemanieren worden gebruikt. Zo kun je er een een workout doen of er op verschillende hoogtes genieten van het uitzicht.

 

Rotterdam, ontwerp openbare ruimte, prijsvraag , I.s.m. LilithRonnerVanHooijdonk, landscape architecture, nature development, playground, LINT landscape architecture Utrecht Middelburg 2015