Coalescence

Coalescence combineert het unieke karakter van een herdenkingsplek met de sociale en ecologische functies van een hedendaags stadspark. Als een tegenwicht ten opzichte van de formele door gazon gedomineerde herdenkingsplekken in Washington, bestaat het park uit een rijk beplant park in een vloeiend lijnenspel dat een rijkdom aan verschillende belevingen biedt en ruimte geeft aan belangrijke zichtlijnen en een centrale herdenkingsruimte.

The ronde vorm van de herdenkingsruimte symboliseert zowel eenheid en oneindigheid. Het monument bestaat uit een grote hoeveelheid palen die refereren aan de talloze soldaten die deelnamen aan de strijd in WOI. De gaten symboliseren de gevallen soldaten en worden s’ avonds en s’ nachts aangelicht met grondspots. De gaten in de palenrij van reflecterende stalen palen vormen zowel entrees als “kijkgaten”naar de herdenkingsruimte en reflecteren dag en nachtlicht op een verschillende manier. Een subtiele helling van het grondvlak zorgt niet alleen voor een accent van de herdenkingscirkel maar zorgt ook voor een verschillende ruimtelijke ervaring bij benadering vanaf verschillende zijde.

De promenade aan de noordzijde neemt de bestaande bomen in zich op en biedt ruimte aan verschillende verzamelplekken. De banken langs de vloeiende paden in het park bieden meer intieme zitplekken. De rijke beplanting, grassen en verspreide boomgroepjes zorgen het hele jaar door voor een interessant beeld en geschikte habitats voor vogels en insecten. De vegetatie zorg voor het opnemen van water, het absorberen van fijnstof, CO2. Zo draagt het park eveneens bij aan het reduceren van het “heat-island” effect.

 

Washington, ontwerp buitenruimte, competitie, i.s.m. Kees Lokman , parkontwerp, ontwerp openbare ruimte, landschapsarchitectuur, stedenbouw, objectontwerp, LINT landschapsarchitect Utrecht Middelburg 2016