Project Hoeve de Waterkant

LINT has presented the results of the project Hoeve de Waterkant in Belgium. The project is part of a design research 'Pilot projects Productieve Landschappen' from de Vlaams Bouwmeester. Within this research program 5 different pilot projects have been executed in the field of food production, city and landscape. For Hoeve de Waterkant the team proposes a spatial strategy in which production, water and nature are strongly related. In collaboration with Ziegler Branderhorst and Alterra Wageningen.

Vlaams Bouwmeester

Ziegler Branderhorst 

Living Lab station area Utrecht

LINT is part of Living Lab Utrecht Smart and healthy City, a design research on the circular development of the west side of the station area in Utrecht. The project is conducted in collaboration with Marco Broekman Urbanism and is commissioned by the municipality of Utrecht, Ministeries of Infrastructure and the Environment and Economic Affairs and the Provence of Utrecht. Other selected teams are Urbanisten and Nieuwe Gracht.

Smart and healthy city 

Marco Broekman

Municipality of Utrecht

Ministery of Infrastructure and the Environment

Ministery of Economic Affairs  

Provence of Utrecht 

Werkspoorkwartier Circular Strategy

LINT presents a strategy for the transformation of the Werkspoorkwartier into a circular urban district within Utrecht. The transformation strategy is related to energy, ecology, waste, water and mobility. Eight sub-projects are identified that can work as a catalyst for the development of the area, these include the transformation of the port, the development of flexible workplaces in Hof van Cartesius and the development of a Werkspoor Path for walkers and cyclists. LINT is involved in several projects in the area, in collaboration with Charlotte Ernst Urban Strategy and among others with Overvecht Vastgoed and the municipality of Utrecht.

Hof van Cartesius

LINT werkspookathedraal

Municipality of Utrecht 

Overvecht vastgoed 

Fraser River Vancouver Canada

LINT has started an international design project on the Fraser River, south of Vancouver in Canada. The Fraser river deals with spatial problems related to dike reinforcement, ecology and growing industrialization and urbanization. The project is done in collaboration with the University of British Colombia Vancouver and is partly financed by Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Metro news Vancouver

the University of British Colombia 


Merwede Climate Proof

LINT is working on the design of a climate proof Merwede Area in Utrecht. For the entire Merwede Zone LINT envisions a combination of increasing urbanization and an innovative design of public space. Within the public space different themes are addressed, for example a new public space could provide a good climate adaptation, increasing ecological wealth, space for new mobility, food production and improved spatial quality. The assignment is commissioned by the Provence of Utrecht and results are expected December 2016.  

Provinie Utrecht


Sustainable strategy Onderdendam featured on national news network

Recently LINT worked together with Paridon de Groot on a strategy for a sustainable future of Onderdendam to realize energy transition and to repair earthquake damage. National Broadcast Foundation NOS made a nice item about the proposals for this beautiful village.

NOS item

Duurzaam Onderdendam LINT

IABR Groningen

Van Paridon de Groot

LINT wins competition Park ter Walle Menen!

LINT wins the competition to transform Park ter Walle into a citypark with a natural, monumental and active character. Old structures in the landscape will be reused and accentuated. Valuable remnants of the past are the Geluwebeek, the fortifications and the height differences, that are part of the historical stream valley. Current and new functions will be integrated in the park to promote sports and play and increase multifunctional use. The new park varies in quiet and lively areas reflecting a parklike and active atmosphere. The different parts and sceneries are well integrated and connected by a green framework and pathsystem to ensure the unity of the park. LINT explicitly chooses to establish the park in different small steps to allow the park to grow into a lively park and a distinguishable green public space in Menen. A new pathsystem will improve the entrances to the park and increase the number of walking routes within the park.

Article Architectenweb

City of Menen

LINT wins IFLA Young Professional Award

The International Federation of Landscape Architects (IFLA) awarded LINT the IFLA Young Professional Award for the project Sprenckpark. The jury report:

The jury considered ‘Sprenckpark’ outstanding because of the translation of a concept into practice. Despite the lack of budget, the landscape architects managed to get the local community involved and by rethinking the traditional ‘park’ concept, they managed actually to create a new community space. The aspect of involvement and urban agriculture are hot topics these days, but we are more than happy to see them in practice and to notice them this time among the constructed projects.


Sprenckpark on IFLA website

Sprenckpark LINT 

LINT interviewed in magazine Stad+Groen

There is an interview with LINT in the new edition of the magazine Stad+groen.

Stad + Groen

Article LINT